AMORE

Varit åtta dagar i Italien. Min femte gång i detta vackra land. Älskar maten, människorna, kulturen... Jag är kär i Italien! Fast jag vet att det finns baksidor också. Som att det ligger sopor överallt längs med vägarna, liksom prostituerade. Men nu ska vi fokusera på det vackra.
Vi började med tre dagar i Rom. Piazza Navona, spanska trappan, Pantheon, Colosseum, Petersplatsen och alla vackra fontäner. Vart du är tittar i Rom så är det så otroligt vackert! 
Man kan inte bygga ut tunnelbanesystemet pga att dom stöter på fornlämningar så fort dom tar ett spadtag. Under staden finns tunnlar och katakomber och 2013 rasade cirka 80 byggnader till följd av detta.
Den bästa upplevelsen i Rom fick jag när vi besökte Trastevere och det judiska ghettot. 
Jag känner absolut att Rom är en stad jag vill återvända till! Efter tre dagar tog vi vår lilla Fiat 500 och körde ut mot kusten och ner till den lilla hamnbyn Anzio dit romarna själva åker när dom vill sola och bada.
Där sken solen på oss och vi hade fem underbara stranddagar med avbrott för friterad bläckfisk och italiensk glass.
Kände att jag var tvungen att göra en liten minnestatuering.
 
 
En annan kul sak som hände var att vi mötte Paul Hollywood. Vi satt och åt på samma resturang. Alla ni som gillar att baka vem vet han är! 
 
En kväll när vi skulle ut bad Fredrik mig att sminka även honom så det gjorde jag. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Blogg listad på Bloggtoppen.sefree counters